Hardlopers

Lopen voor Spieren voor Spieren

De Hilversum City Run biedt de Stichting Spieren voor Spieren de mogelijkheid fondsen te werven gekoppeld aan het evenement. Zo wordt iedere deelnemer opgeroepen om naast de kosten voor de inschrijving, die bestemd zijn om het evenement mogelijk te maken, een extra donatie te doen voor de Stichting Spieren voor Spieren.

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wij vinden dat ieder kind met een spierziekte spierkracht en dus spierballen verdient. Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden.

De missie van Spieren voor Spieren is om samen een vuist te maken en alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Door een community op te zetten die gestimuleerd wordt door de inzet van topsporters creëren we begrip en bereidheid tot fondsenwerving. We willen de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op het gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.

Doneer direct aan Spieren voor Spieren 

De Hilversum City Run wordt georganiseerd door de Stichting Atletiekevenementen Hilversum en biedt de Stichting Spieren voor Spieren de mogelijkheid fondsen te werven gekoppeld aan het evenement. 

Zo wordt er bij de inschrijving expliciet een oproep gedaan om naast de kosten voor de inschrijving, die bestemd zijn om het evenement mogelijk te maken, nog een extra donatie te doen voor de Stichting Spieren voor Spieren.