Hardlopers

Mooi spektakel in Hilversumse binnenstad

De Hilversum City Run had gisteren ideale omstandigheden. En dat was te merken ook. De sfeer zat er goed in. Veel publiek, de nodige bands langs het parcours en blije gezichten bij de lopers. Toen in de loop van de dag ook de zon nog doorbrak werd het een groots loopfestijn in de binnenstad van Hilversum.

Om 12.40 ging de Hilversum wegwedstrijd van start. Een mooi, goed en sterk deelnemersveld stond strak gespannen te wachten tot het startschot viel. Het parcours was op sommige punten aangepast, zo werd de "killer heuvel" eruit gehaald door racedirector Erik Negerman om mogelijk nog snellere tijden te creëren.

Spannende strijd
In de eerste kilometers vormde zich al snel een afscheiding tot de rest van het veld. De Keniaanse haas Isaac Langat ging samen met zijn landgenoot Silas Ngetich en Nederlander Jesper van der Wielen aan kop van de wedstrijd. Van der Wielen is de laatste weken in vorm gezien zijn tijden die dicht tegen het Nederlands record aanzitten.
Heel Hilversum was er klaar voor om Van der Wielen na een Nederlands record te loodsen.
Helaas is dit niet gelukt en finishte Van der Wielen als derde in een knappe tijd van 28.40.
De haas Isaac Langat kwam uiteindelijk maar 7 seconden te kort om het parcoursrecord te verbeteren, maar finishte solo in een tijd van 28.13.Tweede werd de andere Keniaan Silas Ngetich, die Jesper van der Wielen maar ternauwernood voor bleef, in 28.36.